vitamin

Vitaminfogyasztásnál figyelj a szükségre és a minőségre

Sokan azt hiszik, hogy akkor lesznek kicsattanóan egészségesek, ha minél többféle vitaminkészítményt szednek. Pedig ez így egyáltalán nem igaz. Szervezetünknek szüksége van a vitaminokra, sőt, vannak olyan tápanyagok, aminek bevitele nélkül komoly problémák is, hiánybetegségek is keletkezhetnek, mert a szervezet nem tudja őket magától előállítani. Éppen ezért nagy tudatosságot igényel a vitaminfogyasztás.

Köztudott, hogy a vízben oldódó vitaminokkal szemben, a zsírban oldódó vitaminok képesek felhalmozódni a szervezetben és a túladagolásuk hasonló tünetekhez vezethet, mint hiányuk. A prémium minőségű készítményeken minden esetben feltüntetik a napi adagot és emellett még arra is figyelnünk kell, hogy más forrásból, más készítményekkel mennyit juttatunk szervezetünkbe.

Az USA vitamin webáruház termékleírásai pontosan tájékoztatnak a termékek összetételéről, a hatóanyag tartalomról és arról is, hogy mennyi az ajánlott napi adag vitamin, ásványi anyag és növényi kivonatokat tartalmazó készítményeiknél.

Többen is szednek egyszerre multivitamint, D-vitamint, Omega-3 kapszulát és nem is gondolnak arra, hogy nem csak az egyikkel jutnak D-vitaminhoz, hanem mindhárommal. És még folytathatnánk a sort.

Lényeg az, hogy alaposan vegyük szemügyre a készítmények hatóanyagait és feltétlenül figyeljünk a készítmény forrására és minőségére. A prémium minőségű, természetes hatóanyagokkal kiegészített, komoly tudatossággal összeállított termékek egy időben való fogyasztása tényleg támogathatja a szervezetet. Így szedhetsz egy időben multivitamint, kollagént, Q10 koenzimet, de még az Omega-3 is nagyon ajánlott lehet. Ezek nem helyettesítik a teljes értékű táplálkozást, erre is fontos odafigyelned.