pamut ágynemű

A legjobb párnák hát-, has-, és oldal alváshoz

A fej, a nyak és a gerinc egy vonalban tartása segít abban, hogy elaludjon, kipihenten és fájdalommentesen ébredjen. A megfelelő párna kényelmet és támaszt nyújt Önnek, hogy a gerincét egy vonalban tartsa, és illeszkedjen személyes stílusához.

Találja meg az alvási stílusát

Oldalt alvó, hátul alvó, hason alvó: az alvási testtartás éppúgy része, mint a személyisége. Idővel az alvási stílus változhat, nem biztos, hogy úgy érzi, hogy az irányítása alatt áll. Ami kényelmes, az kényelmes, nem?

Valójában a legtöbben egész éjszaka megfordulunk a kellemetlen érzés miatt. Néhányan még a takarót is magukkal viszik alvó partnereink megdöbbenésére. Bár általában nem ragaszkodunk egy pozícióhoz, hajlamosak vagyunk domináns pozícióra. A domináns pozíciód gyakran az, amelyben felébredsz.

Profi tipp:

Ha párnát keres, először mérlegelje domináns pozícióját, de azt is tartsa szem előtt, hogy másodlagos preferenciáihoz elegendő támogatásra vagy megfelelésre lesz szüksége.

A többféle alvási pozícióhoz való alkalmazkodás érdekében egyesek inkább időnként párnát váltanak. Két párna forgatható hétről hétre, napról napra vagy akár egy éjszakán belül is, amikor csak úgy érzi. Egy másik stratégia az oldalsó és a hátsó alvók számára, hogy két puhább párnát raksz egymásra az oldalsó alváshoz, majd csak az egyiket használd háton alváshoz.

Válasszon megfelelő ágyneműhuzatot. A pamut ágyneműhuzat sokat segít az alvásban.

Hogyan határozzuk meg a szükséges támogatás szintjét?

A nem megfelelő párna okozta kényelmetlenség leggyakrabban a nyakban és a vállakban érezhető, mivel a gerincoszlop nincs egy vonalban, vagy a túl magas vagy túl rövid párna nyomási pontokat hoz létre.

Ezzel szemben a kiegyensúlyozott tartást biztosító párna segít az éjszakai alvásban, és nem okoz nyak- vagy vállfájdalmat, amit másnap is egész nap érzünk.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a párna teljes magassága határozza meg, hogy mekkora támaszt ad nekik, de a történetben több is van. A párnák támasztó és kényelmi funkciókkal is rendelkeznek, és ezeket a funkciókat sokféleképpen kombinálják, hogy megfeleljenek az emberek sokféle preferenciájának. Mindenki kiválaszthatja a kényelem és a támogatás tökéletes kombinációját az alvási stílusának megfelelően.

Kényelem: A bolyhos pehelyfürtök biztosítják az egyenlet kényelmét, lehetővé téve, hogy az alvó belesüllyedjen a párnába.

Támogatás: A tollakat a természetes töltetű párnák alátámasztására használják, alapréteget biztosítva az alvók fejének a gerincoszlop megfelelő beállításához, ami viszont csökkenti a nyomáspontokat a fejben és a nyakban.

Oldalsó tartás: az Ön számára legjobb párna szilárd alátámasztással rendelkezik

Különösen akkor, ha kemény matracon alszik, a kemény párnák biztosítják az oldalt alvónak szükséges támaszt. Gyakran mellékeltek egy éket, hogy segítsenek a párnának a vállához igazodni. A rakodóknak két puhább párna, például a Hotel Symmetry tetszik a megfelelő magasság érdekében. Az oldalsó talpfáknak általában több tolltöltésre van szükségük a megfelelő alátámasztáshoz.

Hátsó talpfák: legjobb párnájának közepes vagy puha támasztéka van

Annak érdekében, hogy a nyak helyes tartásban legyen, a legjobb párnák a háttámláshoz azok, amelyek alátámasztják a fejet, de nem támasztják meg ferdén. Néhány hátsó alvónak szüksége van egy kis támogatásra, míg másoknak szinte semmi támasztékra nincs szüksége.

A közepes támasztékú párna jó választás azoknak, akik nagyobb kerettel rendelkeznek, különösen azok számára, amelyek oldalt is aludhatnak. Vannak, akik inkább egy kemény párnát választanak, és a hátukon alszanak, ez is rendben van.

Ha Ön hátul alvó, és jobban szereti, ha a feje közel van a matrachoz, egy puhább, testhezálló párna a test formájához igazodik, és némi párnázást biztosít a matrac tetején. A puha párna vastagabb nyakú emberek számára is jó választás, mivel kevesebb helyük lesz megtölteni.

Hason alvók: ha hason kell aludni, a legjobb párna puha

Bár a hasi alvást az orvosok nem javasolják az általa okozott nyaki és háti megerőltetés miatt, általában az alvók folyamodnak ehhez a pozícióhoz, mert másként nem érzik jól magukat.

A puha alátámasztó pehelypárnák ideális párnák a gyomorban való alváshoz. A hason alvás növeli a nyakra és a gerincre nehezedő nyomást, amelyek egész éjszaka megcsavaródnak és hátra hajolnak. Csak a puha támasztópárnák teszik lehetővé, hogy a fej kényelmesen lesüllyedjen, és minimálisra csökkentse a háta megterhelését alvás közben.

Azáltal, hogy kitalálja, mit kell megfelelően támogatnia testének, és megtalálja az adott helyzethez illő párnákat, segít abban, hogy a gerincét alvás közben is egy vonalban tartsa. Előfordulhat, hogy néhány lehetőség tesztelése szükséges az ideális beállításhoz, de a nyak és a hát meghálálja az erőfeszítést. Nagyszerű befektetés az egészségedbe, ha jobban alszol.

Látogasson el a Cool Market webáruházba, és válogasson termékeink közül.