Arizona_boxspring

Ágyak luxusérzettel kombinálva

Életünk körülbelül egyharmadát az ágyban töltjük, ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen fekvőalkalmasságot választunk erre a célra. Ráadásul ma már nem csak az a fontos, hogy az ágy kényelmes legyen és biztosítsa a pihentető alvást, hanem az is lényeges szempont, hogy az ágy passzoljon a szoba enteriőrjéhez és esztétikus legyen. Ha számodra is lényegesek ezek a tényezők, akkor érdemes az alábbi ágyak beszerzését megfontolnod!

Kárpitozott ágy

Minden olyan ágykeret kárpitozottnak tekinthető, mely olyan anyaggal van bevonva, mint a műbőr, bársony, velúr vagy egyéb szövetek. Nem csupán a fejtámla, hanem a lábak is ilyen kárpittal rendelkeznek. Ennek nem csupán az az előnye, hogy a szem számára sokkal kellemesebb a díszes kialakítású, igényesen bevont ágykeret, hanem érzetre is sokkal komfortosabb. A csupasz fához képest lényegesebb jobb választás lehet a kárpitozott verzió. Az igazán díszes ágyak különféle dekorációkkal, például hímzéssel vagy gombokkal, esetleg kristályokkal vannak díszítve. Egy ilyen ágyban könnyen királynak vagy királynőnek érezheted magad.

A kárpitozott ágyak önmagukban véve is rendkívül esztétikus látványt nyújtanak, akár dekoráció nélkül is megállják a helyüket. Ráadásul nagyon sok kivitel és szín alternatíva áll rendelkezésre, ezért mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb opciót. Ha előszeretettel olvasol vagy nézel filmet lefekvés előtt, akkor mindenképp jó döntés a kárpitozott ágy, mivel így kényelmesen neki tudsz dőlni a háttámlának, nem kell egy rakás párnát magad mögé halmozni.

Boxspring ágyak

A boxspring ágy első pillantásra rabul ejt. Ahogy meglátod, azonnal késztetést érzel, hogy elhelyezkedj rajta és egy nagyot aludj. Ezek az ágyak szilárd elülső résszel rendelkeznek, valamint tárolóhellyel, ahová a takarókat, ágyneműhuzatokat vagy bármit, amit szeretnél elpakolhatsz. A boxspring ágyak akár hetven centiméter magasak is lehetnek, ezek különösen a mozgásszervi megbetegedéssel küzdők és az idős emberek számára előnyösek. A praktikus kialakítás rendkívül esztétikus megjelenéssel társul. A boxspring ágyakra jellemző a rendkívül magas fejtámla rész, amely egyrészt biztonságérzetet nyújt, másrészt az olvasás vagy filmnézés sokkal kellemesebb általa. További előny a dupla matrac, melynek köszönhetően ebben az ágyban valóban édes álmaid lehetnek.