szállások

A legszebb esztergomi szállások, hogy felfedezhesd ezt a kikötővárost

Esztergom nagy népszerűségnek örvendő idegenforgalmi célpont. A fővároshoz való közelsége csak az egyik előnye, de a történelmi és kulturális látnivalók mellett sem érdemes elmenni. Akár egyetlen napra is érdemes felkeresni, de ha valóban átélnéd a város lüktetését és az általa kínált lehetőségeket, akkor hasznos lehet szállást foglalni.

Esztergomi látnivalók

A város jelképe a várhegyen magasodó Bazilika, ami az esztergomi kirándulás során éppen úgy kötelezően felkeresendő látnivaló, mint a vár és a királyi palota. Látványos épületek sorakoznak a városban, de a múzeumlátogatás kedvelői is megtalálhatják itt számításukat. A 233 méter magas Strázsa hegyi kilátóból csodás panoráma nyílik a környékre. A szlovákiai Párkányba a Mária Valéria hídon sétálhatsz át, de a környék természeti értékeivel is megismerkedhetsz. A város és térsége több napon keresztül is remek elfoglaltságokat kínál, azért megéri akár szállást is foglalni itt. Frekventált helyen fekvő apartmanok és vendégházak várják a turistákat, de azok is megtalálhatják számításukat, akik elképesztő panorámára vágynak a reggeli kávé mellé.

Wellness vagy apartman?

Érdemes megnézned ezeket az esztergomi szállásokat. Ha a wellness hotelek minden kényelmét szeretnéd kihasználni, akkor pazar panorámát kínáló lehetőségek közül válogathatsz. A csendes pihenést előnyben részesítők apartmanok közül válogathatnak, de a hegyvidéki megoldások szerelmesei is rátalálhatnak az ideális szálláshelyre.

Fedezd fel újra a térség nevezetességeit!

Esztergom a fővárosiak körében éppen úgy nagy népszerűségnek örvend, mint a távolabbról érkezők számára. Sokan gyermekkori osztálykirándulások kapcsán őrzünk szép emlékeket a térségről, de érdemes felnőttként is esélyt adni a jól ismert látnivalóknak. Egészen más perspektívából élheted meg a vallási és történelmi nevezetességek közelségét. Míg gyermekként a múzeumok nem tartoztak a kedvencek közé, addig felnőtt fejjel más értékek mentén haladva fedezheted fel azok korszerű igényekhez alakított változatait.

A hazai idegenforgalmi régiók között előkelő helyet elfoglaló Dunakanyar népszerűségét a sajátos természeti környezetnek és a sokféle programnak köszönheti. A fővárosban élők előszeretettel keresik fel egy-egy hosszú hétvége erejéig, de egyébként is folyamatos érdeklődés mutatkozik a térség iránt.