álláshirdető

Tippek az álláshirdetőknek

A sikeres toborzási kampányhoz az első lépés egy világos és hatékony álláshirdetés megírása. Fontos az is, hogy hol tesszük közzé ezt a hirdetést. Érdemes olyan helyen, ahol maguk az álláskeresők is jelen vannak, ilyen hely a Lépés Magazin és a Várpalotainfó oldalak, ahol folyamatosan frissülő, érdekes és szórakoztató tartalom várja a látogatókat. A hirdetőket pedig ingyenes hirdetésfeladási lehetőség.

Miért fontos a jól megírt álláshirdetés?

Nagyon nagy előnnyel jár az, ha jól van megírva egy álláshirdetés, gyorsabban vonzza ugyanis a jelölteket, ezzel csökken a felvételi idő és a hirdetési költségek is. Emellett egy jól megírt álláshirdetés remek első benyomást nyújt a jelöltnek mind a munkakörről, mind a vállalatról.

Mielőtt elkezdenénk megírni az álláshirdetést, győződjünk meg arról, hogy értjük, hogy milyen munkára keresünk embert. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy az új munkavállaló mit is fog pontosan csinálni a vállalaton belül, akkor először is ennek járjunk utána. Ha ezt nem tesszük meg, akkor valószínűleg zavaros lesz a hirdetésünk is. Üljünk le tehát a felvételi vezetővel és addig ne álljunk fel, míg meg nem győződünk arról, hogy értjük a feladatot és össze is tudjuk foglalni ezt a hirdetésben.

Az a fránya pénz

Sokan még ma sem teszik közzé az álláshirdetésben a fizetést, külföldön ez már egyre inkább elterjedt. Mindannyian pénzből élünk, nem érdemes titkolni a fizetést. Az egyik leggyorsabb módja a jelentkezők szűrésének, ha leírjuk a várható fizetést. Így tudhatjuk, hogy csak azok fognak jelentkezni az állásra, akiknek ez megfelel. A versenyképes fizetés vonzza a jelentkezőket és kiszűri az irreális elvárásokkal rendelkezőket. Emellett pedig a pályázónak is képet ad a szerepkör szintjéről, ez pedig azt jelenti, hogy több releváns jelölt fog jelentkezni. Ha nem írunk pontos fizetési tartományt, akkor inkább semmit se írjunk. A versenyképes fizetés önmagában elég közhelyes és semmitmondó is egyben. A jelentkezőket pedig ne bizonytalanítsuk el azzal, hogy ők írják le, hogy mennyit is szeretnének keresni. Amikor álláshirdetést adunk fel, bizonyára már tudjuk, hogy mennyit is szándékozunk fizetni az új munkavállalónak.

Állás Kalauz