antihisztamin krém

Mikor nélkülözhetetlen az antihisztamin krém?

Több okból kifolyólag is jelentkezhetnek a bőrön allergiás tünetek, amelyek kipirosodással, viszketéssel, irritációval járnak és mindenképpen kezelést igényelnek. Ilyen esetekben óriási segítség az antihisztamin krém, ami rövid idő alatt képes csökkenteni az allergiás reakciókat. Nem feltétlenül szükséges recept a beszerzéséhez, hiszen van vény nélkül kapható is a patikákban. Lássuk, hogy milyen esetekben ajánlott az antihisztamin krém használata! Nos, bőrviszketéssel is járhat például a szénanátha, aminek szimptómái jelentősen redukálhatóak a készítmény alkalmazásával. Egyéb egészségügyi probléma esetén is jó, ha van kéznél ilyen krém, csalánkiütés, bőrirritáció, fájdalmas rovarcsípések stb.

Éppen ezért a nyári táborozások elengedhetetlen kellékei ezek a produktumok. A szabadban egyszerűn nem tudjuk magunktól távol tartani a különféle rovarokat és sokszor csak akkor vesszük észre, amikor már meg is csíptek. Ha nincs semmi orvosságunk a csípésekre, akkor bizony oda lehet az egész hétvége vagy kirándulás. Szerencsére, kapható kiváló hatékonyságú antihisztamin krém a gyógyszertárakban és a webáruházakban is, ami azonnal segít. Nem kell szenvednünk sem az allergiától, sem a csípésektől, hiszen van ezekre optimális megoldás.

Jól jön a szemcsepp allergiára

A magyar emberek közel egytizedét érinti az allergiás eredetű nátha és ezt a betegséget gyógyítani sem lehet, pusztán enyhíteni az általa okozott kínzó panaszokat. Jellegzetes tünetei közé sorolható az orr- és szemirritáció, amit kordában tarthat egy jó szemcsepp allergiára. Persze, a kórnak egyéb szimptómái is vannak, mint az orrdugulás vagy orrfolyás, illetve a rendszeresen jelentkező tüsszögőrohamok. A vörös, fájó, viszkető szemek erősen megnehezítik az életet, ellehetetlenítik a munkahelyi feladataink elvégzését, de az otthoni teendőinket sem tudjuk elvégezni úgy, mint egészségesen. A folyamatos könnyezést is csökkenti a szemcsepp allergiára, valamint hatástalaníthatja a kötőhártya-gyulladás tüneteit.

A szezonálisan fellépő kötőhártya-gyulladás komolyabb tünetekkel jár, mint a beltéri allergének hatására jelentkező rendellenesség. Az antihisztamin cseppek hivatottak ellátni az allergiás szemirritációk enyhítését. Nem könnyű azonban megtalálni a tökéletes szemcseppet, hiszen ha egyik beteg esetében használ, a másiknál nem biztos, hogy enyhülést hoz. Ahhoz, hogy megtudjuk, számunkra melyik lesz a legideálisabb szemcsepp allergiára, ajánlott szakember tanácsát igényelnünk. Allergológussal vagy szemész szakorvossal érdemes konzultálni ez ügyben.