klíma beépítés

A klíma telepítésnek is megvannak a maga sajátosságai 

A klíma telepítés korábban csak a gazdagok által igénybevett szolgáltatásnak számított. Manapság azonban szinte már alapvető szolgáltatássá vált, mivel tagadhatatlanul nő az élet komfort és az ablakon kívüli időjárás is magas hőmérsékletekkel kényeztet. Hamarosan itt a nyár, és ilyenkor a legtöbb ember eltűnődik azon, hogy mennyibe kerül a klíma telepítés. A beszerelés ára nem különbözik jelentősen más, a tulajdonunkban lévő berendezésekétől, mint amilyen a mosogatógép, a hűtőszekrény vagy más háztartási eszköz is. Azonban kétségtelenül befolyásolja a felhasználók kényelmét, különösen a forró napokon.

 

A modern ember már nem nélkülözheti a civilizáció előnyeit. Kétségtelen, hogy a légkondicionálás az ember egyik legnagyobb találmánya és lehetővé teszi, hogy kényelmesen túléljük a legforróbb napokat is. Ezért egy olyan fontos részt, mint a klíma telepítést, nagyon körültekintően kell elvégezni, és előre kell látni a készülék további működésével kapcsolatos lehetséges problémákat. Ha ugyanis a beszerelés során nem tartjuk be a szükséges ajánlásokat, még a legmagasabb minőségen elvégzett telepítés hatékonysága is megkérdőjelezhető lesz.

 

Légkondi tisztítás. Tegyük meg az egészségünkért!

 

Kezdjük egy kérdéssel: mennyire szükséges a légkondi tisztítás? Elvileg lehetséges, hogy egyáltalán nem kell elvégezni ezt a megterhelő eljárást. De ez csak elvileg van így, hiszen itt jönnek képbe a következmények. Mielőtt feltesszük a milyen következmények kérdést, emlékezzünk arra, hogy pénzzel nem lehet megvenni az egészséget. Mi a kapcsolat? A legközvetlenebb.

 

Ha megfigyeljük, minden split rendszer rendelkezik egy vízelvezetővel, azaz egy csővel, amelyen keresztül a belső blokkból származó víz az utcára folyik. Pontosan ez a víz kedvező környezet a különböző baktériumtelepek, gombák és más mikroorganizmusok növekedéséhez, mivel a víz az élet. Ahol víz van, ott mindig van élet. Miért lenne szükségünk ilyen szomszédokra, ha a légkondi tisztítással könnyen megszabadulhatunk ezektől?

 

Érdemes megemlíteni a finom port és a vírusokat is, amelyek a légkondicionáló belső blokkjának szűrőjén keresztül behatolnak és allergiát okoznak egy teljesen egészséges embernek. Valószínűleg ez is jó indok arra, hogy a légkondi tisztítása ezentúl prioritást élvezzen a részünkről.