Herba-ház

A Botanicához tartozó, különálló épület az utcáról megközelíthetően, a főépülettől 70 méterre található. Az épületet illatozó gyógynövény és fűszerkert veszi körül. A növények levelét, virágait éttermünk konyhája nap mint nap felhasználja az ételek ízesítésére, dekorálására. A fűszernövényeket a kertben található antik munkaasztalokon feldolgozzuk, csokrozzuk vagy aprítjuk, szárítjuk. Az épület folyosóján zajlik a levendula, curry, zsálya szárítása, mely különleges illatot ad a helyiségeknek.

Három kényelmes fürdőszobás szoba található az épületben: a Zsálya, Kamilla és Menta szobák. Berendezésük antik építészeti elemek (ajtók, zsaluk), antik restaurált bútorok felhasználásával történt, melyek színe az elnevezés szerinti növények színének megfelelő. Fürdőszobáikban régi munkaasztalokból készült mosdóasztalokat helyeztünk el.

A folyosóról nyílik egy teakonyha, mely konyhagépekkel – sütő, indukciós lap, kávéfőző, vízforraló, mosogató – és edényzettel felszerelt. Kávé, tea, egyszerűbb ételek elkészítésére alkalmas.

A terasz asztalokkal, székekkel, padokkal kisebb társaságok, családok részére zavartalan együttlétet biztosít.

adminHerba-ház